🐰Toiletbakke – Tissekasse – Pøllebakke…🐰

 - ja, kært barn har mange navne😜

Der findes ingen opskrift på den perfekte toiletbakke til kaniner, men vi kan da komme med et par forslag til en god tissekasse. Nogle kaniner kan fint nøjes med et lille hjørnetoilet, mange bruger en almindelig kattebakke og andre kræver en hel bed roller og har også hørt at nogen bruger et stort ildfast fad, fordi det er tungt. Nogle kaniner kan dele og andre ønsker deres eget toilet.

Hvad kan bruges?
Alm kattebakke, burbund, opvaskebalje, bed roller eller alt der er vandtæt.

Hvad er godt at putte i bakken?
Der findes mange forskellige muligheder. Vigtigt er, at det man putter i bakken er sugende, så bunden er tør og det kan eliminere lugt.

TræpillerTræpiller

Der findes flere forskellige slags bundstrøelse. Det er et spørgsmål om smag og behag hvad man foretrækker. Fælles for dem alle er at de er ekstra sugende, så du kan holde din kanins bund i huset eller i toilettet tørt og lugtfrit. Husk altid at vælge et toilet i god størrelse.👍

Om sommeren hvor der er mange spyfluer anbefaler vi at du anvender hampstrøelse med eukalyptus. Duften fra eukalyptus planten holder fluerne væk så man kan forebygge "Flystrike".👍
Hempstrøelse med eucalyptus

Sådan kan du lave et dejligt toilet til din kanin:
- Træpiller fordeles i bunden (suger optil 400% og forebygger lugtgener) - Hvis man ikke ønsker træpiller er spåner også en mulighed -Hamp strøs over i et godt lag (det gør det blødt for din kanin at træde på) - Hø tilsættes i passende mængde i det ene hjørne af toilettet eller placeres i hø hæk over toilettet.

Høhæk til kanin

 

Husk kaniner elsker at spise mens de er på toilet🐇

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres